Bernadette Wolbring: Reformi 75/100

Bernadette Wolbring on saksalainen kuvataiteilija joka asuu Tukholmassa. Hänen työnsä käsittelee usein tietoa ja valtaa feministisestä näkökulmasta.

Kerro työstäsi Bernadette!

Työni lähtee yleensä liikkeelle tiedonhaulla, etsin aineistoksi kuvia ja dataa jotka esittävät sosiaalisia ja biologisia normeja. Työn välineet vaihtelevat – grafiikka, keramiikka, installaatio, valokuva tai video, riippuen projektin sisällöstä. Erityisesti minua kiinnostaa abstraktio. Olen tutkinut miten abstraktiota käytetään pedagogisesti monimutkaisten ilmiöiden kuvaamisessa ja toisaalta tieteessä kun tavoitellaan objektiivisuutta.

Bernadette_Wolbring

Viimeisimmän projektini ( Square Pegs in Round Holes) aiheena on se, miten hormonitasot muuntuvat ehkäisypillerien, ravinnon ja urheilun tuloksena niin, että syntyy kaksi selkeästi erilaista sukupuolta.

Mistä Reformi 75/100 -projektissa on kyse?

Maunulalaisten kanssa tahdon vaikuttaa naisten ja miesten tasa-arvoiseen eläkkeeseen. Suomessa naiset saavat yhä 25% vähemmän eläkettä kuin miehet, vaikka Suomi usein mainitaan sukupuolten tasa-arvon mallimaana. Ero on merkittävä: päivätasolla noin 30 €. Suuntaamme ihmisten huomion eläkekuiluun ja tavoittelemme muutosta, joka ei kosketa vain nykyisiä eläkeläisiä vaan myös tulevien sukupolvien naisia.

Reformi 75/100 -projektissa suunnittelemme tekstiilejä, jotka esittävät tilastollista dataa abstrakteina kuvioina. Ompelemme tekstiileistä sateenvarjot, joita käytetään katutanssiesityksen varusteina.

Mitä osallistujat saavat kokea?

Tahdon luoda ympäristön, jossa voimme yhdessä piirtää, keskustella, ommella, valokuvata, tanssia ja nauraa. Ja tietenkin muuttaa samalla maailmaa!

Ensimmäisen työpajasarjan aikana osallistujat suunnittelevat ja valmistavat oman sateenvarjonsa. Toisella kierroksella luodaan esityksen koreografia. Sherlock Holmesin jalanjäljissä käytämme koreografiassa 1900-luvun Bartitsu-itsepuolustusmenetelmää, jossa sateenvarjot ovat tärkeässä roolissa. Lopputulokset esitellään näyttelynä ja performanssin muodossa.

REFORMI 75/100 -työpaja Saunabaarin Ompelimolla 22.5.-10.6. Tule tapaamaan taiteilijaa Saunabaarin Maunula-saliin pe 19.5. klo 12!
http://www.bernadettewolbring.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s