Elena Mazzi: Puhun sinulle

Elena Mazzi on italialainen taiteilija, joka toteuttaa projektinsa Puhun sinulle Maunulassa syksyllä 2016.

Elena, kerro työstäsi taiteilijana!

Mielestäni ihmiset tekevät taiteen. Itseni näen tavallaan ohjaajana, jonka tehtävä on tuoda esiin kysymyksiä ja pohtia arkielämään liittyviä ongelmia.

Paikalliset tilanteet ja yksittäiset tapaukset johtavat meidät usein puhumaan globaaleista ilmiöistä. Siksi maantieteellinen ulottuvuus on minulle tärkeä: sen kautta välittyvät kysymykset politiikasta, identiteetistä, tilasta ja ajasta.
Elena_Mazzi_photo_Andrzej
Yhteisöllisyys ja yhteistyö ovat keskeisiä työlleni. Pyrin suuntaamaan osallistujien huomion tiettyihin aiheisiin ja vahvistamaan yksilön asemaa yhteiskunnassa niin talouden, politiikan kuin kulttuurin aloilla. Uskon tunteiden muistiin, kaikille yhteiseen arkitietoon, jota yhteisöllinen toiminta voi vahvistaa.

Mistä Puhun sinulle -projektissa on kyse?

Puhun sinulle -projektin aiheena on ihmisten suhde mediaan ja viestintään nyky-yhteiskunnassa. Suhteemme tiedonvälitykseen ja mediaan on usein yksisuuntainen, dialogia ei ole. Vaikka netistä löytyy helposti vaihtoehtoista tietoa, televisio määrittää edelleen vahvasti käsitystämme asioiden tilasta. Hyväksymme passiivisesti uutiset esimerkiksi politiikasta ja maahanmuutosta, emmekä välttämättä jaksa protestoida tai kritisoida.

Haluan toteuttaa asukkaiden kanssa sarjan haastatteluja ja kuvata videolle, miten he katsovat televisiota, kuuntelevat radiota, käyttävät sosiaalista mediaa ja ovat vuorovaikutuksessa mediavälineiden kanssa.
Elena_Mazzi_I am talking to you_web
Pyydän osallistujia myös puhumaan medialle. Olen huomannut että tunteet määrittävät yhä enemmän suhdettamme medialaitteisiin, voimme jopa alkaa viestiä niille. Itsekin suutun joskus puhelimelleni, vaikka kyseessä on vain elektroninen laite: tämä on kiehtovaa mutta vähän pelottavaakin.

Teoksen muodoksi suunnittelen videoinstallaatiota, jossa useampi henkilö, kuvattuna kotoisassa ympäristössään, kertoo medialle miten tahtoisi elämän tärkeiden asioiden sujuvan.

Mitä osallistujat saavat kokea?

Teoksen lähtökohtana ovat median ja digitaalisen teknologian arkiset käyttötilanteet. Tavoite on ymmärtää, miten media määrittää käsitystämme ympäristöstä ja yhteiskunnasta. On tärkeää, että äänemme tulee kuulluksi yhteiskunnassa, varsinkin nyt kun elämme äärimmäisen epävarmaa aikaa.

Projekti kartoittaa leikkisän kokeilun avulla arkielämän pieniä ja suurempia merkityksiä. Toivon että yhdessä osallistujien kanssa tulemme tietoisemmaksi mediaympäristöstämme ja voimme viestiä havaintomme muille asukkaille ja teoksen yleisöille.

Elena Mazziin voit törmätä Saunabaarilla, Maunulan tapahtumissa sekä Mediapajalla, jossa hän on tavattavissa ma ja ke klo 10-11 aikavälillä 22.8.-14.9.
Projekti toteutetaan yhteistyössä HIAPin kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s