Jobina Tinnemans – Sounds and Stories Live

Jobina Tinnemans on hollantilainen säveltäjä ja äänitaiteilija, joka asuu Iso-Britanniassa. Haastattelussa hän kertoo Maunula-talon avajaisjuhlassa esitettävästä Sounds and Stories Live -teoksesta.

Jobina, kerro työstäsi ja Sounds and Stories -projektista!
Olen nykymusiikin säveltäjä, työskentelen klassisen musiikin, nykytaiteen ja elektroniikan välimaastossa. Yhdistän teoksiini analogista ja digitaalista tekniikkaa, käsityön perinteitä ja yhteistyötä ei-muusikkojen kanssa. Lähtökohtana ovat luonnon äänet kaikessa rikkaudessaan, alkaen kahisevan heinän mikroäänistä ja päätyen myrskyn dramaattiseen mylvintään.

jobinatinnemans

Maunulan esityksessä käytän tuunaamiani neulepuikkoja. Puikot on liitetty erityiseen käyttöliittymään, jonka välityksellä ne aktivoivat kutoessa ääniä äänikirjastosta. Äänet tulevat kuuluviin aina puikkojen koskettaessa toisiaan, ja niistä syntyy hymiseviä äänimattoja.

Yhteistyössä ovat mukana Saunabaarin neuleryhmän kutojat, jotka aktivoivat Maunulasta äänittämiäni ääniä. Neuleorkesteri muodostaa säestyksen runolaulaja Ilona Korhosen esittämälle kansanrunoille – vähän samaan tapaan kuin mykkäelokuvaa säestävä pianisti.

Mitä yleisöt ja osallistujat tulevat kokemaan?
Teos on neulojille ja yleisölle hauska kokemus. Jokaisella neulojalla on oma, luonnon ääniin perustuva instrumenttinsa ja yhdessä he muodostavat soitinyhtyeen. Avainsanan TUULI kuullessaan he alkavat kutoa, ja myrskyn ääni yltyy tarinan edetessä.

jobina-kuvioEsitys pyrkii luomaan tunnelmakuvan istumisesta nuotion ympärillä, kuunnellen ja kertoen tarinoita muinaisista ajoista samalla kun luonnonvoimat vellovat ulkona. Äänimaisema syntyy paikan päältä kootuista aineistoista ja dokumentoi paikallista nykyistä äänimaisemaa, joka asettuu kansanrunouden tarinoiden taustaksi.

Jobina Tinnemans, Ilona Korhonen ja Saunabaarin neuleryhmä esittävät Sounds and Stories Live -teoksen Maunula-talon avajaisjuhlassa 4.2.2017 klo 14.
Jobinan kotisivut: https://jobinatinnemans.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s