m-cultin residenssit Maunulassa

Mediakulttuuriyhdistys m-cult tuo Helsingin Maunulaan joukon kansainvälisiä taiteilijoita, jotka yhdistävät työssään media- ja yhteisötaidetta. Toukokuussa 2016 käynnistyvät residenssituotannot toteutetaan yhteistyössä Maunulan asukkaiden kanssa.

M-cultin avoimeen teoskutsuun tuli ehdotuksia 400 taiteilijalta peräti 63 maasta, edustaen lähes kaikkia taidealoja: kuva- ja mediataiteen lisäksi mukana olivat esittävät taiteet, arkkitehtuuri ja design, jopa kirjallisuus. Hakijoiden joukossa oli niin kansainvälisesti palkittuja konkareita kuin nuoria lupauksia.

“Näin iso kansainvälinen kiinnostus työskennellä Maunulassa yllätti – se kertoo taiteilijoiden halusta ankkuroida työnsä arkielämään ja ihmisten kohtaamiseen”,

pohtii m-cultin toiminnanjohtaja Minna Tarkka. Ehdotuksista useat saivat kimmokkeen Maunulan yhteisöllisestä ilmapiiristä, johon kuuluu aktiivista asukasosallistumista ja lähidemokratiaa.

Heavymetal2_1200px

Kevään 2016 tuotantokauden taiteilijat luotaavat paikallisen mediamaiseman ulottuvuuksia. Steve Maher (UK/FI), taiteilijapari La Jetee (Paolo Patelli ja Giuditta Vendrame, IT) ja koreografi Juli Reinartz (SE/DE) kokoavat musiikkia ja kuvia uudenlaisiksi kokemuksiksi.

Syyskaudella pureudutaan isoihin kysymyksiin siitä, miten yhteisöllisyys rakentuu erilaisten ihmisten, arvojen, yhteiskunnan ja ympäristön vuorovaikutuksessa. Taiteilijat Valentina Karga (GR/DE), Riikka Kuoppala (FI) ja Thomas Martin (FR) sekä Elena Mazzi (IT) kutsuvat asukkaat jakamaan näkemyksiään liikkuvan kuvan keinoin.

Kaikki taitelijat ja heidän projektinsa esitellään näillä sivuilla. Julkaisemme täällä myös osallistumiskutsuja ja muita tiedotteita. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s